1. Crearea arhivei
Analizăm dosarele companiei tale și încercăm să stabilim un indicativ după un nomenclator arhivistic și după termenul de păstrare.
2. Crearea unui nomenclator arhivistic
Realizăm un mod de sistematizare a documentelor care să ne ajute să le grupăm și să constituim dosarele ce vor forma arhiva companiei tale. Trebuie să știi că această activitate este obligatorie prin lege.
3. Ordonarea, clasificarea și împărțirea
Sortăm toate datele personale și le grupăm în funcție de anumite criterii (alfabetic, cronologic, tematic sau conform termenelor de păstrare, respectiv nomenclatorului arhivistic).
4. Realizarea dosarelor
Stabilim o ordine și anumite termene de păstrare, conform nomenclatorului arhivistic, eliminăm ulterior din interiorul dosarelor toate elementele suplimentare (de la agrafe, la ciorne), iar apoi le legăm în coperți de carton, cu un număr fix de foi, respectând toate normele impuse de Arhivele Naționale. În final, fiecare dosar va avea pe copertă elementele esențiale de identificare (indicativul din nomenclator, an, număr de file, cotă, etc.)
5. Inventarul dosarelor
În această etapă adunăm și înregistrăm riguros toate datele din compania ta (dosare, agende, registre, hărți, fotografii, etc.). În funcție de cerințele tale și de soluția pe care o considerăm optimă, îți vom pune la dispoziție inventarul rezultat, atât în format analog (pe hârtie) cât și în format electronic.