Laborator de Restaurare
Laboratorul nostru de restaurare documente oferă salvarea și conservarea cărților și documentelor deteriorate. Cu experți specializați și tehnici avansate, restaurăm textura, culoarea și integritatea informațională a acestora. Asigurăm prelungirea vieții documentelor istorice și culturale, păstrându-le accesibile și valoroase pentru generațiile viitoare.

Rolul unui laborator de restaurare

Suntem conștienți că suportul fizic al documentelor, precum celuloza și cernelurile utilizate pentru înscrisuri și imagini, este alcătuit din materiale organice susceptibile degradării pe parcursul timpului.

Din păcate, documentele suferă numeroase transformări în timp, pierzându-și textura, aspectul și culoarea inițiale, până când ajung într-o stare degradată, adesea ireversibilă.

Pentru a remedia această problemă și pentru a asigura salvarea cărților vechi și a documentelor de arhivă, am creat laboratorul nostru de restaurare. Aici, specialiștii noștri lucrează pentru a restabili integritatea fizică și informațională a documentelor deteriorate.

Laboratorul E-arhive

Folosind tehnici avansate și metode non-invazive, ne concentrăm pe conservarea și restaurarea documentelor, astfel încât să poată fi apreciate și utilizate și în generațiile viitoare.

Echipa noastră de experți în restaurare are o vastă expertiză în tratarea diferitelor tipuri de deteriorări, precum decolorări, deteriorări provocate de umiditate sau insecte, ruperea paginilor și multe altele. Fiecare document este tratat cu atenție și respect, iar procesul de restaurare este adaptat nevoilor sale specifice.

Dorim să asigurăm conservarea și prelungirea vieții documentelor istorice și culturale valoroase, astfel încât să rămână accesibile și ușor de studiat pentru generațiile actuale și viitoare.

Procesul de restaurare este riguros și implică următoarele etape bine definite:

1. Analiza detaliată a stării fizice a documentului.
2. Realizarea de fotografii ale documentului înainte de restaurare.
3. Restaurarea corpului cărții sau documentului.
4. Restaurarea legăturii cărții.
5. Realizarea de fotografii ale documentului după restaurare.
6. Documentarea corectitudinii intervențiilor în dosarul de restaurare.

Cum vă ajută E-Arhive

Dacă aveți documente sau cărți deteriorate, vă invităm să ne contactați pentru a discuta despre opțiunile de restaurare disponibile și despre modul în care putem ajuta la salvarea și reînvierea acestor comori ale patrimoniului cultural.

​Ai nevoie de asistență pentru a restaura un document?
Putem pregati pentru tine o ofertă personalizată!

Cere ofertă!


Explorează opțiunile noastre de arhivare în funcție de bugetul tău!
Obține estimare bugetară personalizată acum!

Verică Sevicii!